post

Cara Delevingne

Sinds enkele jaren kan je niet meer om model Cara Delevingne heen. Cara Jocelyn Delevingne werd op 12 augustus 1992 geboren in Londen. Ze groeide op in een welgestelde familie en heeft vriendinnen als Pixie Geldof, Georgia May Jagger en Beatrice van York. Nadat zus Poppy Delevingne al een modellencarrière was begonnen werd tomboy Cara -net als Kate Moss- ontdekt door Sarah Doukas van Storm Models, waar ook modellen als Cindy Crawford en Alek Wek onder contract staan. Tegenwoordig zie je Cara overal: ze heeft al op verschillende Vogue covers gestaan, is het gezicht van Burberry, heeft campagnes gedaan voor onder andere Zara en liep shows voor onder meer Chanel, Dolce & Gabbana en Oscar de la Renta.

cara_delevingne

Ook op Cara’s CV: de Victoria’s Secret show

Op dit moment staan Cara op nummer 5 in de Top 50 Models. Ook werd zij in 2012 op de British Fashion Awards uitgeroepen tot Model of the Year. Dit jaar werd Cara zelfs het meest gegoogled binnen de categorie ‘mode’. Verder wordt Cara regelmatig feestend gespot met Rihanna en ging er zelfs het gerucht dat de twee samen gingen wonen. Ook wordt Cara vaak gezien met BFF Rita Ora. Er geen ontkomen aan: Cara Delevingne is hot.

Cara Delevingne en Rihanna

Cara met partygirl Rihanna

Naast een modellencarrière heeft Cara ook acteer ambities. In 2012 speelde ze een kleine rol in de film Anna Karenina en in 2014 staan de films Kids in Love en The Face of an Angel op de planning. Ook kan Cara drummen en zingen en wil ze graag een carrière in popmuziek. In het filmpje hieronder is een stukje te horen van Cara’s zangkunsten.