post

How to wear: Crop tops in de winter

CropTops

Te bloot? Wij zochten alternatieven om de crop top tóch te kunnen dragen.

Afgelopen zomer, op de catwalk voor zomer 2014 en zelfs deze winter: de crop top heeft sinds de Spice Girls weer een ware comeback gemaakt. Een crop top is een kort shirt dat een stuk blote buik laat zien, een buiktruitje. Natuurlijk vinden veel vrouwen het om verschillende redenen niet prettig om met een blote buik te lopen. Ook is een blote buik not done op zakelijke of sommige formele gelegenheden. En wie wil er nu met een blote buik lopen in de koude winter? Toch hoeven dit geen redenen te zijn om de trend aan je voorbij te laten gaan.

De winkels hangen op dit moment vol met crop sweaters. Op het eerste gezicht heel onpraktisch, maar deze korte truien zijn op talloze manieren te combineren. De meest voor de hand liggende manier is om er een shirt onder dragen. Dit kan heel casual, door te kiezen voor een basic shirt. Om je look meer preppy of zakelijk te maken kun je kiezen voor een blouse. Laat dan de kraag over je trui en leuk het geheel op met een ketting. Doordat de blouse niet strak hoeft te zitten, kleedt dit ook nog eens erg goed af.

CropSweater

De crop top trend vertaald naar de winter.

Wat je ook kunt doen, is een jurk onder je crop top dragen. Dit is leuk met een trui, maar ook met een t-shirt. Doe een wat wijdere top over je jurk om het effect te krijgen van een rok. Bij een jurk loop je echter niet het risico om per ongeluk toch wat buik te laten zien. Ook is deze manier een stuk warmer. Wil je toch liever een strakker topje? Kies dan voor een taillerok of broek. Hierdoor is er slechts een stukje middenrif te zien.

CropDress

Ook met een stukje bloot kun je je ‘probleemzone’ verhullen.